عطیه رحیمی فرد / نشست تخصصی انتخاب و ارائه عکس برای آژانس عکس با حضور امین محمدجمالی در هفدهمین جشنواره دوربین.نت برگزار شد.
در زیر خلاصه ای از صحبت های امین محمدجمالی را می خوانید.
– در قدیم از بین نگاتیوها عکس انتخاب میشد الان از بین فریمها با این تفاوت که ممکن است دو فریم نزدیک و شبیه به هم باشند اما نگاتیو با قبلی یا بعد خودش متفاوت بود بخاطر محدودیت تعداد عکسی که میشد انداخت.
– وقتی با حجم زیادی عکس روبه رو هستیم که باید سلکت کنیم، باید نظم فکری داشته باشیم یعنی رو موضوع مسلط باشیم و قبل از شروع برنامه اون عکس رو تو ذهنمون بگیریم تا وقتی با اون لحظه روبهرو شدیم بتونیم عکاسی کنیم.
– در آژانس خبری، در رویدادهای بزرگ دو رویکرد داریم یا عکاس هستیم یا ادیتور که عکس انتخاب می کنن و کپشن مینویسن.
– در آژانسهای بزرگ خبری اگه عکسی کپشن نداشته باشه حذف میشه چون وقتی تو گوگل دنبال عکسی هستیم با کپشن یا کلید واژهای که دارند میشه عکس رو پیدا کرد. حتی در قدیم پشت نگاتیوها کپشن مینوشتن.
– در آژانسهای خبری مثل گتیایمیجز ایونتهایی مثل المپیک از قبل کارگردانی میشوند و هر عکاس مسئول ثبت لحظه خاصی از یک ایونت مهم میشود بخاطر حجم بالای عکسی که روزانه دریافت میکنند باید با تقسیم وظیفه این حجم بالا رو مدیریت کنند مثلا برای هر ۵۰۰۰ فریم عکس ده دقیقه برای انتخاب عکس فرصت دارید که با تمرین و نظم فکری صورت میگیرد.
– البته به کمک برنامههای مثل فتومکانیک شما میتونید به عکسهای انتخابیتون امتیاز بدین و بدین صورت در کمترین زمان عکسها رو انتخاب کنید.
– هیچوقت عکسهای ارسال شده برای ادیتور رو پاک نکنید بلکه آرشیو کنید.
– در انتخاب عکس باید مشخص کنید این عکس رو برای چه کاری انتخاب می کنید برای رسانه و روزنامه یا نمایشگاه، وقتی هدف انتخاب معلوم باشه انتخاب راحت تره می شه.
– الزاما یک ادیتور می تونه عکاس خوبی نباشه اما عکس رو خوب انتخاب کند.
– انتخاب عکس کاری تجربی، عملی و بلند مدتی است که فقط با تمرین زیاد امکان پذیره، شما باید سلیقه رسانه که همکاری میکنید رو در نظر بگیرین چون عکس یک بیزینس هست و رسانه یا آژانس خبری به مشتریاش اهمیت میدهد و به انتخاب و سلیقه شما فکر نمیکند.
– هر فردی با روح و روان خودش عکاسی میکند که میشه سلیقهی عکاس. فن عکاسی رو میشه زود یاد گرفت اما اون حس درون عکس با تجربه به دست میاد. – زمانی که شما بتونید برای ثبت لحظهی قطعی به وجد بیاین و اون لحظه رو تجربه کنید و عکس بگیرین میشه گفت دیگه عکاس معمولی نیستین.
در پایان امین جمالی به صورت مختصر ادیت عکس در نرم افزار فتومکانیک را برای حاضرین آموزش داد، عکس هایی که در المپیک گرفته بود را انتخاب کرد و از اهمیت سرعت در ادیت عکس از تجربیاتش گفت.
هفدهمین جشنواره عکس خبری، مطبوعاتی دوربین.نت ۳ تا ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۳ در کوشک باغ هنر تهران و فرهنگسرای رسانه برگزار می شود.
.
لینک کوتاه | https://www.doorbin.net/news/wQsMx
دیدگاهتان را بنویسید