نشست انتخاب و ارائه عکس برای خبرگزاری برگزار شد

حیدر رضایی
عطیه رحیمی فرد / نشست انتخاب و ارائه عکس برای خبرگزاری ها  توسط حیدر رضایی در هفدهمین جشنواره عکس خبری، مطبوعاتی دوربین.نت برگزار شد.

در زیر خلاصه ای از صحبت های حیدر رضایی را می خوانید.

– مشکلی که این روزها عکاسان با آن رو به رو هستند عدم آگاهی و عدم انگیزه برای یادگیری است.
– برای عکاس خوب بودن باید میل به دانستن و یادگیری داشته باشین که رشد کنید. چالش بزرگ عکاسی خبری، درک تصویره، اینکه آشنا با زبان تصویر باشید.
– وقتی شما هرچیزی رو که دیدین عکاسی کردین در واقع عکسبرداری کردین. عکاس قسمتی از واقعیت رو در یک لحظه ثبت می‌کند، در واقع عنصر صدا و هیجان اون لحظه رو به تصویر می‌کشد.
-عکاسی خبری یه عکاسی کاربردیه یعنی یک خبری رو منتشر می‌کنید و متصل به ارزش خبریه. عکاس فقط از یک برنامه عکاسی نمی‌کند بلکه با آگاهی از محیط، برنامه، افراد و حاشیه‌ها عکاسی می کنه
– اولین نفر حضور داشته باشیم و آخرین نفر اونجا رو ترک کنیم. از اول آفیش عکاسی تا انتها بدون سانسور عکاسی کنیم و با توجه به متصل بودن به ارزش خبری در همه مراحل (عکاسی کردن، انتخاب عکس و انتشار) جلو بریم.
– عکاس برای آگاهی از شرایط باید روزی دوبار اخبار رو بخواند و با آگاهی و داشتن برنامه، شروع به عکاسی کند.
– عکاس باید سعی کند برای عکسش کپشن بنویسد نباید عکس رو سانسور یا دستکاری کند و باید کامل تحویل رسانه‌ی خودش بده و این رسانه‌ است که تصمیم می‌گیرد چه چیزی منتشر کند. وقتی انتخاب عکس رو شخص دیگه‌ای انجام داد و عکاس یک عکس‌ام انتخاب نکرد به نوعی عکاس اون عکس‌ها همون شخصه که انتخاب کرده.
– عکاسی تنها زدن دکمه شاتر نیست، تخیل کردن و با چشم عکاسی کردنه. بدون انگیزه هیچی اتفاق نمی‌افتد حتی داوری!
– وقتی خبرها رو می‌خوانیم با آگاهی سر برنامه می رویم و درک تصویر داریم، بر اساس رویداد و ارزش خبری عکس انتخاب می‌کنیم، اونوقت می‌شه گفت عکاسی کردیم، درواقع گزارش تصویری، یعنی چشم مخاطب‌هایی که در این جلسه حضور نداشتند.
– از برنامه خبری می‌تونیم آرشیو عکسِ خوبی داشته باشیم.
۴ عنصری که در انتخاب عکس مهم هستند عبارتند از
۱-عکس بار اطلاعاتی و محتوا داشته باشه
۲-درک نور در عکس
۳-احساس رو خوب در عکس ببینیم(تنهایی_شادی_غم)
۴-لحظه قطعی در عکس مشخص باشه
– شیوه‌ ارسال پیام بصری بصورت ۱-شبیه سازی(چیزی که می‌بینم رو تعریف کنم)۲-انتزاعی(چیزی رو کامل نبینم و از دیدن قسمتی بقیه‌شو متوجه بشم)
۳-استفاده از نمادها..(برای تقویت موضوعی از نمادها استفاده کنیم.
– عکاس به آگاهی ،انگیزه و سواد بصری نیاز دارد.

در انتها حیدر رضایی با نمایش عکس هایی، صحبت های خود را به صورت تصویری با استفاده از تجربیات سال ها دبیر سرویسی خبرگزاری های مختلف به پایان رساند.

هفدهمین جشنواره عکس خبری، مطبوعاتی دوربین.نت ۳ تا ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۳ در کوشک باغ هنر تهران و فرهنگسرای رسانه برگزار می شود.

.

لینک کوتاه | https://www.doorbin.net/news/51wwW

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.