کارگاه تخصصی دوربین دات نت، با حضور مرتضی نیکو بذل عکاس خبرگزاری رویترز برگزار شد.
وی در ابتدای این نشست درباره خلاقیت بصری در عکاسی خبری صحبت کرد و در ادامه به تفاوت عکاسی آنالوگ و دیجیتال اشاره کرد و افزود: به نظر من هر قدر عکاسی سخت تر می شود کار زیباتر است. مثلا سال ها پیش با وجود دوربین های آنالوگ ظهور نگاتیو را داشتیم و حالا ادیت کردن عکس به وسیله فتوشاپ جای آن را گرفته است.
نیکوبذل در ادامه این نشست ضمن نمایش عکس پاسخگوی سوالات میهمانان حاضر در جلسه شد و در پاسخ به این سوال که لحظه قطعی در عکاسی چه زمانی است، خاطرنشان کرد: به نظر من لحظه قطعی سلیقه ای است و دقیقا زمانی است که چشم و فکر و شاتر به این نتیجه می رسد که الان زمان عکاسی است و می توان بهترین لحظه را ثبت کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه وجود فتوشاپ تا چه حد در ادیت عکس ها تاثیر داشته اظهار داشت: در حال حاضر در خبرگزاری ها،الزاماً همه عکاسان به فتوشاپ مسلط نیستند و عوامل مختلف مثل تنظیم دیافراگم، روتوش کردن و … در ادیت عکس ها بسیار مهم و تاثیرگذار است.
عکاس خبرگزاری رویترز در ادامه یادآور شد: در عکاسی خبری دو نوع عکاسی داریم که معمولا تعدادی از عکس ها خوراک اصلی خبرگزاری هاست و از نگاه خبری بسیار مهم و حائز اهمیت است. که باید جزء اولین عکس ها باشد که بلافاصله به خبرگزاری ها ارسال شود. اما تعداد دیگری از عکس ها کاملا سلیقه ای بوده و ممکن است که فقط خود عکاس از کارش راضی باشد، البته این تعداد عکس ها معمولا عکس های خاصی است، طرفدار خودش را دارد.
نیکوبذل در ادامه به یافتن سوژه و اینکه در عکاسی تا چه حد می توان به سوژه نزدیک شد،گفت: باید شیوه استفاده درست از لنزها را یاد گرفت تا اینکه از هر کدام استفاده بهتری داشت.
به گفته وی،نزدیک شدن به سوژه باید از زاویه درست و با دانش خاصی صورت بگیرد. کاوه گلستان همیشه گوشزد می کرد که سعی کنید تا حدی به سوژه نزدیک شوید که بتوانید با اجزای صورت افراد ترکیب ساخته و عکس بگیریم.
وی در پایان به نحوه نوشتن زیرنویس عکس اشاره کرد و گفت: همزمان با نوشتن زیرنویس عکس باید تمام سوالات ذهن مخاطب را در نظر گرفت و به تمام آنها جواب داد. نوشتن آن بستگی به نوع محل یا شخص متفاوت است. البته نوع دیگری از زیرنویس عکس ها دو قسمتی است و قسمت دوم توضیح اضافه در مورد عکس داده می شد.
دیدگاهتان را بنویسید